Если Вы заметили ошибку, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Псалом 15

Материал из OrthoWiki

Перейти к: навигация, поиск

Пятнадцатый Псалом на церковнославянском языке с переводом на русский язык (синодальный перевод)

Церковнославянский Русский
Столпописaніе, дв7ду, є7i. Песнь Давида
№. Сохрани1 мz, гDи, ћкw на тS ўповaхъ. 1. Храни меня, Боже, ибо я на Тебя уповаю.
в7. Рёхъ гDеви: гDь м0й є3си2 ты2, ћкw благи1хъ мои1хъ не трeбуеши. 2. Я сказал Господу: Ты - Господь мой; блага мои Тебе не нужны.
G. С™ы6мъ, и5же сyть на земли2 є3гw2, ўдиви2 гDь вс‰ хотBніz сво‰ въ ни1хъ. 3. К святым, которые на земле, и к дивным Твоим - к ним все желание мое.
д7. Ўмн0жишасz нeмwщи и4хъ, по си1хъ ўскори1ша: не соберY соб0ры и4хъ t кровeй, ни помzнy же и3мeнъ и4хъ ўстнaма мои1ма. 4. Пусть умножаются скорби у тех, которые текут к богу чужому; я не возлию кровавых возлияний их и не помяну имен их устами моими.
є7. ГDь чaсть достоsніz моегw2 и3 чaши моеS: ты2 є3си2 ўстроszй достоsніе моE мнЁ. 5. Господь есть часть наследия моего и чаши моей. Ты держишь жребий мой.
ѕ7. Ќжz напад0ша ми2 въ держaвныхъ мои1хъ: и4бо достоsніе моE держaвно є4сть мнЁ. 6. Межи мои прошли по прекрасным местам, и наследие мое приятно для меня.
з7. Бlгословлю2 гDа вразуми1вшаго мS: є3щe же и3 до н0щи наказaша мS ўтрHбы мо‰. 7. Благословлю Господа, вразумившего меня; даже и ночью учит меня внутренность моя.
}. Предзрёхъ гDа предо мн0ю вhну, ћкw њдеснyю менE є4сть, да не подви1жусz. 8. Всегда видел я пред собою Господа, ибо Он одесную меня; не поколеблюсь.
f7. Сегw2 рaди возвесели1сz сeрдце моE, и3 возрaдовасz љзhкъ м0й: є3щe же и3 пл0ть моS всели1тсz на ўповaніи. 9. Оттого возрадовалось сердце мое и возвеселился язык мой; даже и плоть моя успокоится в уповании,
‹. Ћкw не њстaвиши дyшу мою2 во ѓдэ, нижE дaси прпdбному твоемY ви1дэти и3стлёніz. 10. ибо Ты не оставишь души моей в аде и не дашь святому Твоему увидеть тление,
№i. Сказaлъ ми2 є3си2 пути6 животA: и3сп0лниши мS весeліz съ лицeмъ твои1мъ: °красотa въ десни1цэ твоeй въ конeцъ. 11. Ты укажешь мне путь жизни: полнота радостей пред лицем Твоим, блаженство в деснице Твоей вовек.
Личные инструменты
ЦС тексты
Яндекс.Метрика Rambler's Top100 Система Orphus